CORNURI FOARTE PUFOASE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 g drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),
  • 250 ml lapte,
  • 500 g faina,
  • 25 g unt (Rama).

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa care adaugam celelalte ingrediente si framintam bine,pina se deslipeste de pe vas si de pe mana. Compozitia trebuie sa fie omogena. Se lasa la dospit cam o ora, acoperit cu un prosop de bucatarie. Dupa ce a dospit se imparte in doua. Din fiecare jumatate se intinde o foaie nu prea groasa, se taie in 8 raze si se umple cu ce doriti (fineti, dulceata, brinza dulce, brinza cu sunca). Se ruleaza de la exterior spre interior, se pun in tava cu hirtie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se dau la cuptor pentru 20 minute la 170°C. Daca doriti se dau prin zahar pudra.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise