Cornuri cu telemea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 400 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • Pentru umplutura:
  • 450 g telemea
  • 3 lg pline de iaurt
  • 1 galbenus
  • 1 albus pt. uns

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam. Daca mai este necesar se mai adauga faina (eu am mai folosit in jur de vreo 50 g - ochiometru) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si care se poate intinde usor. Impartim acest aluat in 5 parti egale si-l lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Telemeaua se zdrobeste cu furculita apoi adaugam galbenusul si iaurtul, omogenizam astfel incat sa obtinem o compozitie cremoasa si care poate fi intinsa. SARE NU SE PUNE DELOC, pt ca telemeaua este sarata.

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda cu o grosime de cca 3 mm. Se unge cu crema de telemea apoi se taie in 8 triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi dinspre baza spre varf forman un corn, pe care il indoim putin. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 15 minute. Se ung cu albusul batut apoi se dau la cuptor pt 40-45 minute la 180 de grade, sa se rumeneasca frumos deasupra.

La fe se procedeaza si cu celelalte parti de aluat, lasand cornurile sa dospeasca pana le vine randul la cuptor. Ies 40 bucati de cornuri delicioase!

Pofta buna!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise