Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.
Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.
Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem ca umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.
Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise