Cornuri cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 gr făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei (ori un cub de unt f moale)
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe drojdie uscata
  • 2 linguri iaurt
  • 4-5 linguri migdale macinate
  • 150 gr gem de prune si un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare

Ah...iubesc aceste cornuri pentru ca se fac extraordinar de repede si le poți umple cu ce ai prin casă, gem, branză, nutella.... Eu am ales să le umplu astăzi cu gem de prune..:)

Punem intr-un bol făina, zahărul, drojdia, iaurtul,ouăle, uleiul și la urmă laptele căldut. Frămintam aluatul aprox. 5 min pina devine un pic elastic si il lasăm la crescut la loc caldut cel putin o oră pină iși dublează volumul. Impărțim aluatul in 3 părți egale si apoi intindem foi rotunde (ca in imagine) și tăiem foaia in 8 părți egale. Punem pe fiecare parte o linguriță de gem pe care l-am amestecat cu cele 4 linguri de migdale in prealabil. Rulăm cele 8 cornuri. Le ungem cu ou bătut si presarăm un pic de zahăr. Le coacem aprox. 15 min la 180”C (cuptorul să fie incins in prealabil).

Spor la prajiturit si ginduri bune vă trimit :*

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise