Incearca aceasta reteta de cornulete rapide din foietaj, cu crema de ciocolata. Este simpla, delicioasa, se face usor si este gata in cateva minute. Perfecta pentru o gustare rapida sau pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce.
Seteaza cuptorul la 180°C (pentru cuptor electric) si pregateste o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul de foietaj din frigider si lasa-l sa se decongeleze (daca este necesar).
Taie aluatul: Imparte aluatul in triunghiuri mici. Poti sa le faci de dimensiuni mai mici (aproximativ 6-8 cm pe latura) pentru cornulete mini, sau poti lasa triunghiurile mai mari daca vrei cornulete putin mai mari.
Pune o lingurita de crema de ciocolata la baza fiecarui triunghi, pe partea mai larga. Ruleaza triunghiul de aluat in jurul cremei, formand un cornulet mic. Asigura-te ca la capatul aluatului este bine presat pentru a nu iesi crema in timpul coacerii.
Asaza cornuletele pe tava pregatita, lasand spatiu intre ele. Coace-le timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii si crocante.
In timp ce cornuletele se coc, topeste ciocolata (neagra sau cu lapte) intr-un bol la bain-marie sau la microunde impreuna cu uleiul. Acesta ajuta la fluidizarea ciocolatei.
Dupa ce cornuletele s-au racit usor, decoreaza-le cu dungi de ciocolata topita, folosind o lingurita sau un con de hartie.
Lasa ciocolata sa se intareasca inainte de a servi cornuletele. Acestea sunt gata de savurat!
Incearca si reteta de cornulete cu magiun, cornulete fragede cu visine si nuci sau cornulete cu vanilie. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise