Cornulete pascale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Din aceasta compozitie ies 250-300 cornulete
  • 21 oua
  • 500 gr untura
  • 8 vanilie
  • 1 si 1/2 kg zahar
  • 4 amoniac
  • 3 kg faina alba +1 kg farina up ( faina care creste singura)
  • 1/2 cana lapte

Mod de preparare

Punem oualele si zahar in bolul de la mixer si le amestecam bine. Topim untura su lasam sa se raceasca putin. Punem faina in lighean mai mare ca sa putem framanta. Adaugam peste compozitia de ou cu zahar. Incalzim putin laptele si diluam amoniacul. Adaugam peste compozitia noastra. Aceasta compozitie o punem peste faina si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam 30 de minute sa se odihneasca. Apoi dam cornuletelor ce forma dorim. Punem hartie de copt in tavi si preincalzim cuptorul la 200 de grade. Coacem pentru 25-30 de minute. Va trebuie rabdare dar merita. Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise