Reteta de cornulete fragede cu visine si nuci este cea mai simpla si economica reteta. Cu toate ca aluatul contine doar cateva ingrediente simple, cornuletele sunt delicioase, savuroase si topesc in gura de fragede ce sunt.
Puneti intr-un bol smantana, untura si sarea. Amestecati pana se omogenizeaza si incepeti sa incorporati faina. Amestecati cu o lingura sau o spatula cat va permite aluatul si apoi framantati foarte putin cu mana, doar pana obtineti un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.
Infasurati-l intr-o folie si lasati-l la frigider 2-3 ore sau peste noapte.
Apoi impartiti-l in 6 bucati, formati bile si intindeti-le cu sucitorul in cercuri. Cercurile taiati-le in 12 triunghiuri, puneti la baza gem de visine si nuci macinate. Rulati si asezati cornuletele obtinute intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti cornuletele 15-17 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au racit, tavaliti cornuletele prin zahar pudra vanilat.
Incercati si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete cu unt. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise