1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale.
2-Se adauga galbenusurile, care se freaca cu untul pana sunt incorporate.
3-Se adauga otetul si apa, se incorporeaza si se adauga faina, pana ce rezulta un aluat moale care nu se rupe atunci cand vrem sa-l intindem. Daca acesta se rupe inseamna ca este prea multa faina in continut.
5-Dupa ce se leaga aluatul adaugam si laptele putin cate putin, acesta se inmoaie putin si se intinde mai usor. Se pune lapte cat sa se lege mai bine aluatul si sa se intinda usor fara sa se rupa.
6-Se da la congelator pentru 10-15 minute pentru a deveni mai fraged si mai usor de intins. (Nu este insa necesar sa fie dat la rece)
7-Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati mai mici, care se intind in foi foarte subtiri, taiate rotund cu o farfurie, iar acestea se taie in 8 triunghiuri in care se pune o bucatica de rahat si se ruleaza pana ce devine un cornulet cu colturile indoite spre interior.
8-Se pun in tava cornuletele si se dau la cuptor pana ce capata o culoare aurie (aprox.40 minute).
9-Dupa ce sunt gata se scot din tava si se pudreaza cu zahar cat sunt calde.
10-Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise