Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul, coaja de lamaie rasa si faina cernuta. Se framanta aluatul 10 minute, apoi se lasa sa creasca 35-40 de minute pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in 2 si se lucreaza cu prima parte.
Se imparte in 6 bucati si apoi se intinde fiecare bucata sub forma unui disc care se taie pe diametru in 12 triunghiuri. Daca vreti sa faceti cornuri mai mari, faceti discul de 30 cm,dar daca vreti sa faceti cornulete mici, il faceti de 10-15 cm si atunci impartiti in 12 in loc de 6. Daca vrem sa le umplem cu gem tare, punem o bucatica de gem la baza lor si le rulam cu grija spre varf, apoi le punem pe rand in tava pregatita anterior pentru cuptor cu hartie de copt.
Daca vrem sa le facem cu miere si nuca, procedam asa: punem mierea intr-un vas cu apa calda sa se lichefieze putin. Prajim 2 minute nuca si apoi o macinam. Ungem fiecare triunghi cu miere si presaram nuca macinata, apoi rulam triunghiul sub forma de corn, il punem in tava si il mai ungem deasupra cu putina miere si il presaram cu putina nuca.
Lasam cornulete in tava pegatita sa creasca pentru 10-15 minute, apoi le punem la cuptor la foc mijlociu pentru 20-25 de minute, pana cand se rumenesc putin. Cand le scoatem, le punem cu o paleta intr-un vas si le presaram asa fierbinti cu zaharul pudra cu gust de vanilie.
Putem sa le facem si o glazura, daca vrem sa fie mai festive.
Intre timp ce se coc primele cornulete, putem continua sa le pregatime pe celelalte, din jumatatea lasata la odihna.
Sunt foarte fragede si se pastreaza timp indelungat asa.
Eu am optat pentru cornulete mici dar data viitoare am sa experimentez si cornurile mari.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise