Descopera cum sa pregatesti cornulete fragede cu iaurt, o reteta simpla, economica si delicioasa. Urmeaza pasii usori pentru a obtine cornulete perfecte, fragede si aromate, ideale pentru orice ocazie!
Intr-un lighenas se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza. Se adauga apoi untul sau margarina topita (rece), sau foarte moale, putina sare, iaurtul, coaja de lamiie si la sfirsit faina. Dupa ce se framinta bine cu mina (6-7 minute), aluatul se lasa intr-un loc caldut, sa creasca putin, cam 30 minute.
Se pune apoi pe masa de lucru presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza in forma de minge si se se acopera. Aluatul e elastic, se lucreaza foarte usor.
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse. Aceasta se taie cu ruleta sau cutitul trecut prin faina. Intai pe jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri. Se obtin 12 triunghiuri egale.
La baza fiecarui triunghi se pune umplutura (rahat,gem mai gros, magiun), apoi se ruleaza, obtinindu-se cornulete.
Se aseaza in tava neunsa, cam la 1 cm distanta intre ele, se lasa sa creasca aproximativ 15 minute.
Se coc la 180 de grade C (cuptorul incalzit inainte) 15-20 minute, pina se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra. Rezulta 72 cornulete fragede cu iaurt.
Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete fragede cu untura si smantana. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise