Intr-un castron inalt, punem faina.
Intr-un castron inalt, punem faina, iar in mijlocul ei, adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita. Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Le punem la frigider pentru 30-40 minute. Intre timp, pregatim umplutura: macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul. Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert. Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp. Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam. Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim. Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise