Cornulete de post cu ulei si bors. Fragede, delicioase si economice

Descopera reteta de cornulete de post cu ulei si bors – fragede, delicioase si economice! Perfecte pentru perioadele de post, aceste cornulete sunt usor de preparat si au un gust minunat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml ulei
  • 100 ml bors
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 500 g faina
  • rahat -pentru umplutura
  • zahar pudra vanilat-pentru finisare

Mod de preparare

Reteta de cornulete fragede de post este una foarte simpla, pe care o prepar des, cu diverse umpluturi. De data asta am ales rahat, au iesit moi, fragede si gustoase.

Se dizolva drojdia cu zaharul in bors, se adauga uleiul , coaja ras de lamaie, vanilia, sarea si se framanta foarte bine.

*Daca nu aveti bors, il puteti inlocui cu vin alb sec, sau apa amestecata cu doua linguri de otet sau suc de lamaie.

Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Le puteti umple si cu magiun de prune sau diverse gemuri amestecate cu nuca macinata.

Se coc 25-30 minute la 180 de grade C.

Cat sunt calde se dau prin zahar pudra.

Va recomand din suflet reteta de cornulete fragede de post, sunt gustoase, economice si se prepara usor.

Mai puteti incerca si reteta de negresa pufoasa de post, prajitura de post cu mere si nuci sau prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise