Incalzim putin laptele si il turnam peste unt. Amestecam foarte bine untul cu laptele - pana cand se transforma intr-o compozitie fluida. Stingem bicarbonatul de sodiu cu putina zeama de lamaie si il adaugam in compozitia de cornulete. Incepem sa punem faina presarand-o treptat si framantam aluatul de cornulete pana cand obtinem un aluat tare. Lasam aluatul de cornulete sa se odihneasca cateva minute, iar intre timp taiem rahatul in bucatele.Impartim aluatul de cornulete in doua bucati si tapetam din abundenta blatul de lucru cu faina. Cu ajutorul sucitorului intindem pe rand intr-o foaie subtire amandoua bucatile de aluat. Taiem foaia de aluat in suvite de aproximativ zece centimetri din care decupam triunghiuri ascutite. Pentru a forma cornuletele, asezam cate o bucatica de rahat la baza triunghiului si apoi il rulam catre varf. Dam cornuletele cu rahat la cuptor si le lasam la foc mediu in jur de 20-30 minute. Dupa ce le scoatem de la cuptor, cat inca sunt calde, tavalim cornuletele cu rahat prin zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise