Cornulete cu mere si nuci. Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar.
Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca cateva minute.
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. Se rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina. Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.
Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.
Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul. Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci. Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.
Pofa buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise