Cornuletele cu magiun sunt delicate, fragede si se topesc in gura! Aluatul este usor de preparat din ingrediente simple, iar umplutura de magiun le ofera o aroma dulce-acrisoara, perfect echilibrata. Se coc rapid, iar la final, un strat fin de zahar pudra le transforma intr-un desert irezistibil. Perfecte alaturi de o ceasca de ceai sau cafea!
Amesteca bine untura la temperatura camerei cu smantana si sarea, apoi incorporeaza faina si framanta doar pana cand obtii un aluat omogen. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si pune-l la frigider cateva ore (se poate lasa si peste noapte).
Imparte aluatul in 9-10 bile, formeaza cercuri din ele, taie-le in triunghiuri, pune magiun la baza si ruleaza-le.
Asaza cornuletele pe o tava si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Lasa-le sa se raceasca si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Sau, dupa ce s-au racit putin, tavaleste-le prin zahar pudra vanilat.
Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete cu gem de prune si nuca de cocos. Pofta buna!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise