Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.
Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.
Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.
Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor intari. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise