Copanele de pui cu orez cu ciuperci

Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani cu orez Scotti Camolino
  • 5 lg ulei
  • 4 lg pasta de tomate
  • usturoi
  • cimbru
  • chimen
  • bucuioc
  • 2 mere
  • 400 gr ciuperci
  • piper
  • 2 lg condimente pui
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate

Mod de preparare

Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi.

Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40 minute.

Orezul se spala si se lasa in apa. Separat, se pune la incins ulei intr-o oala. Se adauga ceapa tocata, morcovul, ardeiul. Se adauga orezul, apoi si ciupercile. SE adauga apa cu condimente, se adauga busuioc, piper, cimbru, iar la final, 2 catei usturoi. Se fierbe totul la foc mic, 25 minute.

Copanelele se servesc cu garnitura de orez cu legume. Se pot adauga felii de mar langa orez.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise