Pregatesc o compozitie pentru marinata.Pun 1 lingurita de curry,1/2 lingurita de rozmarin,1/2 lingurita oregano,1/2 lingurita de tarhon uscat,2 sau 3 lingurite de mustar clasic,2 sau 3 linguri de vin alb si la urma adaug uleiul de masline 3 sau 4 lingiuri(eu pun din ochi,depinde si de cantitatea de carne).Amestec bine compozitia si apoi pun cele 6 copane dezosate de curcan,amestecam iar si bagam la frigider pentru 3 sau 4 ore.Dupa 3 sau 4 ore scot carnea si o clatesc cu apa calduta,sterg carnea cu prosoape de hartie absorbanta,dupa care o asez intr-o tava de yena,o asezonam cu sare,piper proaspat macinat,2 sau 3 linguri de vin alb,portocala taiata felii,pun folie de aluminiu si bag tava la cuptor pentru 40 de minute.Dupa 40 de minute incerc cu o furculita sa vad daca este gata carnea.Separat curat cartofii ii tai cubulete, ii pun intr-o tava de yena la cuptor cu:1/2 lingurita de curry,un praf de tarhon uscat,un praf de rozmarin,sare,piper proaspat macinat, bagam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.La fel ca si la curcan,punem o folie de aluminiu, ca sa se faca mai mult in abur.Mentionez ca in tava de cartofi, mai pun si cateva linguri de apa amestecat cu ulei de masline extravirgin.Dupa ce totul este facut servim aceste copanele de curcan, cu cartofi natur, felii de portocala si lamaie.Este un deliciu.Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise