Cookies Victor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250g de unt moale/margarină
  • 100g de zahăr
  • 150g zahăr brun
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 350g de făină
  • 1 lingură rasă de praf de copt
  • 1 lingură rasă de bicarbonatde sodiu
  • Parfumul:
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată cu praline
  • Câteva fructe de pădure uscate(sau stafide)

Mod de preparare

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180°

2. Amestecă untul cu zahărul.

3. Amestecă vanilia şi ouăle.

4. Adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi amestecă. Bicarbonatul de sodiu degajă bioxid de carbon la temperaturi mai mari de 70°, ceea ce face biscuitii mai fragezi.

5. Împarte aluatul în 3 boluri.

6. Taie ciocolata în bucăţi mici.

7. Adauga în fiecare alt tip de ciocolată.

8. Formează 8 grămăjoare de aluat cu 2 linguri şi le pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă cam 5cm între ele.

9. Coace 15 minute aproximativ.

10. Când le scoţi din cuptor, pune-le cu hârtia de copt cu tot pe o suprafaţă plană pentru a opri coptul. Sunt fragile, manevrează-le cu atenţie.

11. După 5 minute, pune-le pe un grătar pentru ca umiditatea să nu se acumuleze la la bază.

12. În cele cu ciocolata albă, pune fructele de pădure.

Poţi sa amesteci totul fără să-ţi mai complici existenţa. Nu pune mult aluat că ies prea mari.(ca la mine!)

Ies cam 50 de bucăţi.

După răcire, le poţi păstra în cutia de biscuiţi.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise