Conserva de ardei capia pentru iarna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei capia
  • o capatana usturoi
  • o lingura de sare
  • o lingura de zahar
  • piper boabe
  • ulei
  • otet
  • apa

Mod de preparare

Se coc ardeii, se curata de coaja dupa ce in prealabil au fost lasati in apa rece. Se aseaza ardeii in borcane (eu am folosit la aceasta cantitate de ingrediente 3 borcane de 800 g). Se taie usturoiul si se aseaza in mod egal si uniform in cele 3 borcane. Se adauga in fiecare borcan cate o foaie de dafin rupta in doua si boabe de piper cat se pot cuprinde in trei degete. Separat, intr-un castron, se prepara un amestec dintr-o cana si jumatate (aproximativ 300 ml) de apa + aceiasi acntitate de otet + o lingura de sare si una de zahar. Se amesteca bine si se toarna peste continutul borcanelor pana se acopera continutul. La final se toarna circa 25 ml de ulei deasupra continutului borcanelor si se sigileaza.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise