Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele de conopida in borcane curate si decorati pe margine cu felii de morcov, fasii de ardei gras, peperoni, frunze de telina.
Puneti la fiert otetul cu apa (aveti nevoie de lichid jumatate din volumul borcanelor, dar respectati proportia: o parte otet, doua parti apa), adaugati celelalte ingrediente (mai putin frunzele de visin) si lasati sa dea 2-3 clocote.
Asezati borcanele intr-o alta cratita in care ati pus un prosop de bucatarie si apa rece, apoi puneti cratita pe aragaz la foc mic pana se incinge apa. Adaugati peste conopida saramura clocotita si acoperiti cu frunzele de visin. Lasati sa stea cateva minute, completati cu lichid pana sus si astupati borcanele cu capace sau cu celofan. Lasati sa se raceasca si le dati la camara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise