Conopida la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Conopida la cuptor

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt sau margarina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cana suc de rosii sau 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze,se spala,se desface in buchete mari si se pune sa fiarba in apa cu sare care clocoteste.

Se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se scurge,se pune intr un vas termorezistent,uns cu margarina sau unt si tapetat cu pesmet.Se

aseaza printre buchetele de conopida usturoi tocat marunt,asezonam cu sare si piper,iar deasupra punem pesmetul ramas,sucul de rosii sau bulionul desfacut cu apa.

Se da la cuptor 30 minute.

Servim cu patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise