Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa clocotita 10-15 minute si ouale vor fi fierte tari.Rasturnam apa de pe ele si le tinem 1 minut in apa rece. Luam pe rand cate un ou , il punem intr-un pahar mai maricel, cu coaja cu tot , acoperim gura paharului cu palma si incepem sa scuturam paharul 20-30 de secunde.Coaja se marunteste toata si oul se curata foarte usor. Procedam la fel cu fiecare ou in parte.
Conopida o curatam de frunzele verzi , o rupem in buchetele si o fierbem in apa cu sare.
Ciupercile le curatam de pielita si le taiem felii subtiri, la fel si ardeiul.
Ungem un vas termorezistent cu putin unt si presaram peste el pesmetul.
Punem un strat de conopida fiarta ,peste care taiem rondele doua oua fierte, punem morcovi baby si felii de ardei rosu.
Acoperim cu felii de ciuperci. Repetam operatiunea pina cand terminam toate legumele si ouale, avand grija ca deasupra sa fie conopida.Radem branza tofu deasupra.
Batem bine cele doua oua crude , amestecam cu iaurtul sa se omogenizeze si asezonam.
Rasturnam sosul peste legumele din vas.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina face un pic de crusta deasupra.
Scoatem conopida din cuptor ,o lasam 10 minute sa se odihneasca , apoi se poate portiona.
Se poate servi cu o lingura de iaurt deasupra sau smantana, cine cu ce doreste !
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/02/conopida-cu-ciuperci-la-cuptor.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise