Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă sărată cca.5 minute. Se pune la scurs.
Cartofii se fierb în coajă, se pun sub jet de apă rece, se curata si se taie felii mai groase. Intr-un vas de jena sau o tavă mai înaltă, unsă în prealabil cu unt, se pun buchetele de conopidă alternate cu feliile de cartofi. Peste ele se adaugă 150 gr.cascaval sau branză taiată bucati medii.
Separat, se bat ouăle cu un praf de sare si smantâna. Compoziţia se toarnă peste conopidă. Deasupra se rade rerstul de cascaval sau brânză. După gust,se poate pudra cu piper.
Se coace cca.30 min., pâna s-a închegat compozitia iar cascavalul este auriu (la foc moderat). Se poate servi atât caldă cât şi rece, cu pătrunjel verde deasupra,alături de o salată de roşii cu ceapă.
Bon apetit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise