Conopida a la Richelieu

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): o conopida,
  • 15 g sare,
  • 50 ml lapte,
  • 100 g svaiter ras,
  • 100 g ciuperci,
  • 100 g sunca fiarta.
  • Pentru sos Bechamel: 100 g unt,
  • 100 g faina,
  • 500 ml lapte,
  • un galbenus si
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise