Blat:
Se freaca ouale intregi cu zaharul,pana acesta se topeste, apoi se adauga pe rand mierea, margarina, scortisoara si laptele frecand incontinuu dupa fiecare ingredient,pana se incorporeaza bine.Se adauga faina, amestecand usor si la sfarsit se adauga bicarbonatul, stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 30-40 min (se incearca blatul cu o andrea).
Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca bine zaharul si cacaoa, se adauga laptele se amesteca bine si se pune pe foc amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas.
Cand incepe se se incalzeasca putin, se adauga untul sau margarina in bucatele si se incalzeste bine pana se topeste, dar nu trebuie sa fiarba. La sfarsit se adauga esenta de rom se amestecaa bine si se ia de pe foc.
Baltul se taie patratele sau romburi, se trec prin sirop si prin nuca macinata si se aseaza pe un platou.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise