Confit de rata

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpe de rata
  • untura de rata
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • cimbru
  • facultativ un baton de scortisoara

Mod de preparare

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore, intr-un vas acoperit cu folie din plastic. Se scot pulpele din frigider si se spala bine de sare, usturoi si cimbru. Se sterg cu un prosop curat si se asaza intr-un vas termorezistent sau tava cu peretii mai grosi. Se acopera pulpele cu untura de rata topita. Aveti grija ca pulpele sa fie bine cufundate in untura. Se mai pune in tava o capatna de usturoi si facultativ un baton de scortisoara. Cuptorul se incinge la 140 grade maxim. Focul trebuie sa fie foarte mic. Se pune tava la cuptor pentru cel putin 3 ore. Verificarea se face cu un bat de frigaruie care se infinge in carne si daca acesta patrunde usor si carnea este moale si frageda, atunci confitul e gata. Se scot pulpele, cu grija, folosind o spumiera sau un cleste si se pune pe farfurie sau intr-un recipient peste care se toarna grasimea in care au fost preparate. Se pot pastra pana la 6 luni in untura si se scoate numi atat cat este nevoie sa consumati.

Pofta buna si spor la bucatarit!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise