Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească înapoi. Lasă parcă o dâra de speranță dar și de regret în urma lui.
A fost ziua mea pe scurt, deși v-ați dat deja seama, și, m-am răsfățat! O data în viață împlinești venerabila vârstă frumoasă!
M-am răsfățat și mi-am răsfățat odorul care nu știam cum va reacționa, deoarece era prima oră când gusta confit de rață.
Nu are sens să epatez să vă spun că eu mai mâncasem de vrea 3500 de ori, căci aș minți groaznic. Prima oară am gustat și eu, prima oară am făcut, căci, drept este faptul că e ușor piperat prețul unui astfel de preparat și nu obișnuiesc să gătesc scump, dar, cu proxima ocazie când mi-oi mai permite mai fac o tură, pentru că fetița mea și-a lins botișorul și a mai cerut și eu am fost pur și simplu vrăjită.
Confitul de rață, nu este nimic altceva decât rață gătită în untură, la foc foarte mic, o perioadă îndelungată de timp. Aveți prezent în memorie momentul în care bunicii scoteau carne de sub untură sau din garniță cum se spune în partea Olteniei? Ei! Este exact ecelasi lucru, foarte simplu de făcut și cu un gust Dumnezeiesc.
Chiar dacă îl pregătiți o dată în viață, vă sfătuiesc să încercați pentru că nu veți regreta cu siguranță.
Iată cum am procedat eu:
Am luat în calcul perioada îndelungată în care se gătește de aceea am făcut un efort și am cumpărat 6 pulpe de rață. De fapt trei pachete. Le-am desfăcut le-am spălat și le-am pârlit la foc deschis pentru a elimina resturile de pene , le-am crestat, după care le-am frecat cu sare grunjoasă și le-am pus pentru 24 de ore la frigider.
Scoase de acolo, a doua zi, le-am spălat bine și le-am pus în untura pe care o topisem înainte și în care adăugasem boabe de piper, rozmarin
și le-am pus la cuptor pentru....și aici e partea haioasă...7 ore la foc foarte foarte mic.
Și spun că e partea haioasă pentru că le-am făcut cu o săptămână înainte de a fi mâncate, căci confitul de rață e genul de preparat care cu cât stă mai mult în untură aceea cu atât este mai gustos, iar perioada aceea a fost cea caniculară. Vă puteți imagina cum am stat lângă cuptorul pornit 7 ore. Nu literalmente lângă el, dar tot același lucru este!
Carnea trebuie sa fie acoperită de untura lichidă!
După 7 ore am înțepat o pulpă cu o scobitoare și am observat faptul că este moale și dă semne de destrămare.
Atunci le-am scos din cuptor și, cu mare grijă, să nu se destrame le-am pus într-o oală ( se pun de obicei în borcane, dar n-am avut unul pe măsură) și le-am acoperit cu untura lichidă, le-am lăsat să se răcească, am acoperit ermetic oală și la frigider cu ele.
Semnul unui confit reușit este faptul că , la baza pulpei, osul rămâne gol. Atunci știți că veți savura un deliciu.
În ziua cu pricina le-am scos și le-am reîncălzit după ce au fost curățate de excesul e grăsime
, le-am pus pe farfurii lângă tradiționalul piure de cartofi și o dulceață de fructe de soc ( rețeta în curând pe blog) și niciunul dintre noi nu a mai simțit, pentru câteva minute, trecerea timpului.
Paradis culinar în farfuria cu rața mea!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise