Compot usor de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 borcan de 800 gr: 4-5 caise coapte
  • necrapate
  • 3 linguri de zahar
  • apa.

Mod de preparare

Caisele spalate se pun in borcan, se adauga 3 linguri de zahar si apa cat cuprinde. Se inchide borcanul si se zbate putin cat sa se topeasca zaharul.

Borcanele se aseaza unul langa altul intr-o oala mare, pe fundul careia s-a asezat o panza de bumbac sau foaie de ziar. Se adauga apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierbe la foc mic in jur de 20 minute sau pana cand se ridica fructele spre partea de sus a borcanului. Se opreste focul si oala se acopera cu ziare si carpe. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Chiar daca nu are conservant se pastreaza foarte bine pana primavara.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise