Se aleg visinile carnoase, mari, dandu-le deoparte samburii.
Se presara peste ele zahar si se lasa sa stea intr-un castron. Intre timp restul de zahar se fierbe cu o jumatate de litru de apa.
Dupa ce se termina de indepartat spuma, se pun sa fiarba si visinile. Dupa ce se scot, se picura putina zeama de lamaie in lichidul care se mai lasa sa scada. Pentru iarna insa adaugam visinile in borcane de 800 gr (jumatate de borcan), iar zaharul se pune la fiert cu apa (5 linguri de zahar la borcan). Dupa ce da in clocot se toarna apa peste visine se pune capac si se fierb timp de o jumatate de ora la bell marie. Se lasa sa se raceasca apoi se duc in camara sau in beci la rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise