Compot de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune sau orice alt fruct de sezon
  • zahar
  • aspirina
  • apa
  • Indiferent de fructele folosite, reteta e aceiasi.
  • Nu am folosit niciodata conservant de nici un fel.
  • Asa m-a invatat mama,pentru ca si ea face la fel si ii ies foarte bune compoturile.

Mod de preparare

Prunele le-am spalat si le-am pus in borcane de 700(borcane de mazare am folosit eu) dupa care am adaugat cate o aspirina in fiecare borcan.

La un borcan am folosit 3 ling de zahar dar se poate pune si 4 linguri in functie de gustul fiecaruia sau daca se folosesc prune un pic mai verzi.

Am pus apa cu zaharul la fiert si cand a fiert am pus apa in borcane.

Atentie. ca sa nu crape borcanul am pus sub el un cutit.

Le-am rasturnat cu susul in jos timp de 5 min dupa care le=am intors si le-am asezat intr-o patura groasa,acoperite pana a doua zi cand le-am pus in camara.

Nu le-am dat in duns nu e nevoie.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise