Compot de piersici

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa

Mod de preparare

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea bune.

Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.

Spalam bine de tot piersicile.

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

Asezam in borcane (eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate, dar de la jumatati aruncam samburii. (asa mi-au incaput mie). Daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua.

Cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre, masuram cu un borcan care are piersicile in el si cate borcane cu piersici avem, atatea punem si cu apa.

Punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.

Asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.

Repartizam sirop in toate borcanele si le infiletam bine.

Le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.

Punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi, iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

Asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.

Cand sunt gata le scoate, le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise