Compot de pepene galben

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg pepene galben ( nu foarte copt)
  • 0,300 gr zahar
  • 1 bucatica scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 1,5 l apa
  • celofan

Mod de preparare

Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi.

Apa impreuna cu zaharul, scortisoara si cuisoarele se pun la foc, din momentul fierberii, se mai lasa 5\' dupa care adaugam cuburile de pepene si mai lasam la flacara mica 15\', dupa care oprim focul.

In borcanele spalate si sterilizate, dinnainte, scoatem pepenele cu ajutorul unei linguri, peste care turnam siropul fierbinte, cu grija sa nu plesneasca borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan).

Capsam borcanele (eu pun si celofan si numai dupa aceia infiletez capacele), le punem intr-o oala mai adanca pe o bucatica de panza alba, umplem cu apa si lasam la bai marin, 15\' din momentul fierberii. Le lasam in oala pana a doua zi, cand le scoatem, le etichetam si le depozitam in camara.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise