Compot de gutui

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • cca 4 l apa
  • 1/2 baton vanilie sau vanilina

Mod de preparare

Gutuile se curata de coaja, se taie in sferturi, scotandu-li-se mijlocul. Din coji si din partea din mijloc se prepara peltea. Restul se taie in felii de aprovimativ 1 1/2 cm grosime. Siropul se fierbe cu vanilia si cand da in clocot, se pun feliile de gutui, ca sa fie bine cuprinse de sirop. Se lasa sa fiarba cam 10 minute, pana se inmoaie putin, apoi se scot si se pun intr-o cratita. Se face la fel si cu celelalte. Se aseaza in borcane si se toarna siropul caldut peste ele. Borcanele se leaga cu celofan si se sterilizeaza.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise