Compot de cirese pentru iarna

Reteta de compot de cirese pentru iarna. Cum se face compot de cirese pentru iarna fara conservanti.

Portii
7
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cirese
  • zahar
  • apa
  • borcane si capace

Mod de preparare

Eu fac compotul de cirese pentru iarna in cel mai simplu si rapid mod posibil. Doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Asadar, spal fructele foarte bine si, fiind vorba de cirese, unde pot vietui viermisori, le las 30 de minute in multa apa rece.

Apoi le scurg si umplu borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Nu scot niciodata samburii la cirese, da compotului o aroma deosebita.

Pun cate doua linguri rase de zahar si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit bine sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.

Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.

Din 1, 2 kg de cirese au iesit 7 borcane de 375 de ml. Spor la treaba!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise