Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa in apa rece.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 1 l apa
  • 1 kg cirese
  • sare
  • 3 vanilii
  • borcane

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele au viermi, acestia vor iesi la suprafata.

Separat, în borcane, se pun ciresele spalate, zaharul si apa (eu am fiert apa cu zaharul si vanilia si apoi am pus peste cirese). Borcanele se capseaza si se sterilizeaza în baie de aburi. Se lasa 20 de minute, dupa ce apa începe sa fiarba.

La final, se verifica daca capacele sunt strânse bine, întorcând borcanul cu capacul în jos, pâna a doua zi, dupa care se pun într-un loc racoros si ferit de lumina.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise