Coltunasi umpluti cu cartofi si ceapa – reteta usoara, simpla si delicioasa

Incearca aceasta reteta de coltunasi umpluti cu cartofi si ceapa calita, preparati dupa metoda traditionala, cu un aluat gustos de casa si umplutura delicioasa. Perfecti fierti in supa de pasare sau legume, cu smantana sau sos de rosii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 200-225 ml apa
  • Umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de ulei
  • marar
  • sare si piper

Mod de preparare

Pregatirea aluatului: cernem faina intr-un bol, adaugam sare, o lingurita rasa de praf de copt, apa (200-225 ml) si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat neted si mai tare. Il lasam la odihnit 30 de minute.

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii pasam bine, ca pentru piure.

Ceapa o tocam si o calim in ulei 5-7 minute.

Peste cartofi adaugam ceapa rumenita in prealabil, sare, mararul tocat si piper negru.

Intindem din aluat o fisie mare si cu o cana formam niste cerculete in care punem cartofii si apoi lipim capetele (vezi imaginile).

Intr-o oala punem la fiert apa, dupa care adaugam coltunasii si ii lasam sa fiarba la foc domol pana cand ies la suprafata.

Ii scurgem si ii sevim calzi cu smantana grasa sau sos de rosii. In perioadele reci ii preferam fierti in supa de pasare sau de legume. Un deliciu!

Incearca si reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii, coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza sau coltunasi cu magiun. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise