Coltunasi rustici cu urda cu aroma de leurda

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina de secara
  • 120g faina de grau
  • sare
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 400g leurda
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • 250 g urda sau ricotta
  • 10 linguri smantana
  • piper
  • nucsoara.

Mod de preparare

Se amesteca cele doua sortimente de faina si se framanta in aluat elastic, ingloband o lingurita de sare, oua, ulei si cca 5 linguri apa. Se infasoara aluatul in folie si se lasa sa se odihneasca 15 min. Pt. umputura, se spala leurda si se opareste cca 2 min. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura de unt. Se amesteca 200g urda cu 4 linguri de smantana, capa si leurda;se adauga sare piper si nucsoara. Se intinde o foaie de aluat grosa de cca 12 cercuri (10 cm). In mijlocul fiecaruia se aseaza cate o portie de umplutura. Se pliaza cercurile sub forma de semilune si se preseaza marginea cu furculita. Coltunasi se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita cu sare; se lasa sa fiarba cca 5 min. Se scurg, se trec prin jet de apa rece si se calesc in 2 linguri de unt incins. Se pipereaza. Se incalzeste restul de ricotta cu restul de smantana si eventual putina apa de la fiert. Se toarna peste coltunasi, se presara leurda tocata si parmezan ras.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise