Coltunasi moldovenesti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele. Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute. Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise