Se fierb carnea si cartofii (in coaja) separat. Se dau separat apoi prin masina de tocat. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste auriu intr-o lingura de ulei. Se amesteca carnea cu cartofii si ceapa prajita si se condimenteaza cu sare si piper; amestecul trebuie sa fie sarat si bine piperat. Se intinde o foaie de cca 2 mm din aluatul de taitei apoi se taie in patrate de 10X10cm sau cercuri cu d=12cm. In mijlocul bucatilor de aluat se pune umplutura de marimea unei nuci. Se uda marginile aluatului si se lipesc prin presare. Coltunasii se lasa la zvantat
Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se pun coltunasii pe rand. Acestia se scufunda mai intai, apoi se ridica la suprafata, semn ca aluatul este fiert. Totusi pentru mai multa siguranta se probeaza. Se scot si se ung cu unt ca sa nu se lipeasca. Se servesc fie calzi cu sau fara smantana. fie prajiti dupa ce s-au racit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise