Colaci cu stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 1,5 kg): 900 g faina,
  • 60 g drojdie,
  • 0,35 l lapte,
  • 180 g unt,
  • 10 g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 180 g stafide,
  • putina sare,
  • coaja unei jumatati de lamaie,
  • ou pentru uns,
  • ulei pentru tava.

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mare, si se adauga laptele incalzit si drojdia rupta bucatele. Dupa ce s-a dizolvat drojdia, se face un aluatel cu putina faina si se lasa sa dospeasca 1/2 ora la loc cald.

Se adauga untul topit, zaharul, galbenusurile, stafidele, sarea si coaja de lamaie si se framanta un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca, la caldura, 20 de minute.

Se imparte aluatul in doua parti mari si cateva parti mici si se formeaza colaci. Se lasa colacii sa mai creasca 15 minute, se aseaza pe tava unsa cu ulei, se ung cu ou, se cresteaza la suprafata in forma de cruce si se coc circa 15-25 de minute - in functie de marime - in cuptorul incins.

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise