COLAC CU FRUCTE

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 KG faina
  • 2 pachete de drojdie uscata
  • 60 ml apa calda
  • ½ lingurita sare
  • 12 linguri de zahar
  • ¼ lingurita de nucsoara
  • 3 oua
  • 230 g lapte
  • 15 linguri de unt topit
  • Umplutura:
  • 1 coaja de lamaie
  • coaja de portocala confiata
  • coacaze uscate
  • stafide
  • caise uscate
  • migdale sau nuci

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La final se adauga fructele confiate tocate marunt.(vor fi foarte multe fructe )

Se lasa sa creasca 2 ore si 30 in , pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie groasa dreptunghiulara, se ruleaza si se face un colac, care se cresteaza cu foarfea din 3 in 3 cm, se lasa sa creasca, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor 45 min

La final se pudreaza cu zahar pudra

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise