Cod sarat cu cimbru si menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fileuri cod sarat taiat in fâsii de 4 cm latime
  • 2 oua batute
  • 1 1/2 cesti pesmet
  • 1 lingura cimbru de gradina
  • 1 lingura menta, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ceasca masline verzi, taiate fin
  • 1 1/2 cesti ulei de masline (numai pentru prajit)
  • 1/2 lingurita piper verde, macinat proaspat

Mod de preparare

1. Se pun fasiile de cod in apa rece si se lasa 8 ore sa se dizolve sarea, schimband apa de 4-5 ori.

2. Se dau fasiile de cod prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet, usturoi, patrunjel, piper, cimbru, masline si menta.

3. Se prajesc fasiile pe ambele parti in ulei incins, 6-7 minute. Cand s-au rumenit, se ia tigaia de pe foc si se pune codul pe o farfurie mare captusita cu hartie absorbanta. Se serveste imediat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise