Cocorada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina (0
  • 5 kg
  • apa minerala (cat cuprinde)
  • drojdie (cat o nuca)
  • 2 oua
  • sare
  • pt umplutura branza sau mere rase si coapte sau varza taiata foarte marunt si foarte putin calita cu condimente

Mod de preparare

Se face un aluat la fel ca cel pentru paine ( cu apa minerala): drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga putina faina. Se lasa 5 min. Apoi in faina cernuta se toarna amestecul de drojdie si se framanta un aluat. Se lasa la dospit 30 de min acoperit. Apoi pe masa de lucru presarat cu faina se mai framanta putin.Se intinde o foaie sau 2 de dimensiunea unei hartii A4 dar mai groasa aproape cat un deget.Se pune umplutura ( pt cea de branza: branza de oaie sau de vaca putin sarata se framanta cu putina sare si un ou batut). Dupa ce ati pus umplutara (de ce puneti mai multa umplutura e chiar mai bun) aluatul se impatura ca un plic sa acopere toata umplutura.Se pune intr-o tava cu hartie pt copt sau unsa si tapata cu faina. Se unge cu ou batut. Se lasa sa mai creasca 10-15min in usa cuptorului (cuptorul pornit binenteles).La cuptor trebuie sa stea la foc mijlociu circa 20-30 min pana se rumeneste putin.Se poate servi atat calda cat si rece. Cand o scoateti din cuptor acoperiti cu un prosop. Nu taiati cu cutit cat e calda, rupeti.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise