Cocktail de fructe pentru salate si prajituri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust).
  • Avem deci nevoie de:
  • - fructe de sezon, pe masura ce apar (capsuni, zmeura, afine, mure, fragi, visine etc)
  • - zahar in functie de cantitatea de fructe
  • - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi)
  • - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Mod de preparare

In borcanul spalat si sterilizat (ca sa nu se produca mucegai) se aseaza fructele in straturi acoperindu-le cu zahar.

Se clatina borcanul la 2-3 zile fara a se rasturna insa.

Cand borcanul s-a umplut (catre sfarsitul verii) se toarna coniacul si se vantura borcanul.

Se pastreaza la fel ca muraturile, in loc racoros si uscat, ferit de inghet.

Se foloseste la salate de fructe sau la diverse prajituri atat in compozitie cat si pentru ornat.

A nu se consuma inainte de a conduce un autovehicul!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise