Se combina intr-un castronel sau intr-o cescuta condimentele, apoi se toarna intr-un borcanel de condimente care are capacul cu gauri. Se pun condimentele si se freaca coastele generos cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se invelesc coastele in folie de aluminiu si se dau la frigider minim o ora. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulara, putin mai lunga decat coastele; se asaza coastele cu partea cu carne in sus si se invelesc in folie bine de tot. Aveti grija ca folia sa nu fie gaurita.
Se da drumul la cuptor. Intr-o cana se amesteca vinul cu otetul si mierea. Se pun la microunde 1 minut, la temperatura maxima. Se desface un capat pe unde se toarna lichidul. Se inclina putin tava ca sa se imprastie uniform lichidul in interior. Se da la cuptor timp de 2 ore si jumatate-3 ore. In tot acest timp nu se umbla la cuptor.
Dupa ce s-a scos tava din cuptor se toarna sosul format intr-o craticioara si se pune la foc mic. Se amesteca din cand in cand pana se evapora vinul si se ingroasa. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos si se pun la grill. Se lasa pana incep sa se caramelizeze, se vede cum incepe sa formeze bule, apoi se scot si se servesc cu sosul ramas. Nu plecati de langa aragaz pana nu e gata (dureaza 7 minute). Pofta buna, sunt delicioase!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise