Coaja de lamaie la borcan. Cum se pastreaza coaja de lamaie. Coaja de lamaie cu zahar la borcan. Aroma naturala de lamaie. Retete cu lamai.
Coaja de lamaie la borcan era nelipsita de pe usa frigiderului de cand ma stiu. Ori de cate ori parintii mei cumparau lamai sau portocale, sarcina mea era sa le spal, sa le dau pe razatoare, sa le amestec cu zahar si sa le pun in borcan.
Si-n ziua de astazi am un borcan cu coaja de lamaie in frigider, mi se pare ca are cea mai grozava aroma.
Metoda asta de conservare a cojilor de lamai si portocale imi place foarte mult pentru ca se pastreaza foarte bine aroma lor, este ieftina si eficienta.
Spalam lamaile in apa calduta cu bicarbonat cu ajutorul unui burete nou de bucatarie. Le clatim bine si le uscam cu un prosop de bucatarie.
Le dam pe razatoarea cu gauri mici, evitand pe cat posibil partea alba. Apoi le amestecam cu zaharul si transferam amestecul intr-un borcan. Il acoperim cu un capac si il pastram la frigider.
Coaja de lamaie la borcan se va inchide la culoare si va lasa putin sirop extrem de aromat.
O puteti folosi la aromarea cozonacilor, gogosilor, cremelor pentru prajituri si in general la orice desert care necesita aroma de lamaie.
Asadar, va recomand si voua sa puneti macar un borcanel de coaja de lamaie la borcan. Este simplu, ieftin si foarte eficient. Spor la treaba!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise