Caisele se spala , se curata si li se scot samburii . Se sparg cativa samburi de caisa si se decojesc de pielita .Lamaia se decojeste si se taie felii subtiri . Caisele se asaza in borcane cu gaurile in sus , pentru a intra cat mai multe . Nu se preseaza pentru ca se inmoaie . Samburii de caisa se asaza pe fundul borcanelor . Se lucreaza foarte rapid aceasta reteta pentru ca fructele se innegresc repede si primesc un aspect neplacut .
Se prepara siropul din apa si zahar . Dupa ce da cateva clocote ,se opreste focul si se pune in borcane , peste caise . Se pune deasupra cate o felie de lamaie , se inchid borcanele cu capace etans si se sterilizeaza 30 minute in cuptor sau prin metoda fierberii .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise