Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine clatite delicioase, ideale pentru micul dejun sau un desert rapid.
Intr-un bol mare, amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si sarea.
Intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu laptele si untul topit (sau uleiul) si adauga vanilia, daca doresti.
Fa o mica gaura in mijlocul ingredientelor uscate si toarna treptat amestecul de oua si lapte, amestecand continuu cu un tel sau o spatula, pana cand aluatul devine omogen. Nu amesteca prea mult, aluatul trebuie sa fie usor gros si cu mici cocoloase – acestea vor face clatitele mai pufoase.
Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu si unge-o usor cu putin unt sau ulei.
Toarna un polonic mic de aluat in mijlocul tigaii, lasandu-l sa se extinda singur (fara a-l intinde prea mult).
Lasa clatita sa se coaca aproximativ 2-3 minute pe o parte, pana cand pe suprafata apar bule mici si marginile devin usor ferme.
Intoarce clatita cu o spatula si mai las-o inca 1-2 minute pe partea cealalta, pana devine aurie.
Repeta procedura pentru restul aluatului, adaugand unt sau ulei in tigaie daca este necesar.
Serveste clatitele calde, stivuite, cu toppingurile preferate: sirop de artar, sos caramel, fructe proaspete (banane, fructe de padure), miere, gem, nutella sau frisca.
Pentru clatite si mai pufoase, poti separa albusurile de galbenusuri si sa bati albusurile spuma, apoi sa le incorporezi usor in aluat la final.
Aromatizeaza aluatul cu scortisoara sau coaja rasa de lamaie sau portocala pentru un plus de savoare.
Incearca si reteta de clatite fine si gustoase sau clatite banatene. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise