Clătite pufoase reţetă de pancakes
Amestecam ingredientele “uscate” intr-un bol – faina, zaharul, praful de copt, sarea – si le amestecam bine. In alt bol adaugam oul, usor batut, ideal la temperatura camerei, peste care adaugam laptele si untul topit si le amestecam. Putem sa adaugam si esente (vanilie, rom, lamaie).
Facem o groapa in mijlocul ingredientelor uscate, turnam in ea ingredientele lichide si amestecam usor pana nu mai sunt cocoloase. In cazul clatitelor pufoase, fiind aluatul mai gros, cocoloasele dispar mult mai repede decat in cazul clatitelor normale.
Tigaia se pune pe foc si fie topim putin unt si tot punem cate un strop in ea, fie punem ulei.
Pufoasele astea le faceti cat de mari vreti voi. Ideal e sa le faceti medii. :). Cu un polonic mic, luati din compozitie si turnati in tigaie. Asteptati pana incep sa se sparga bulele care apar si apoi intoarceti clatita. Ar trebui sa fie usor aramie.
Eu le-am servit cu dulceata de cirese amare, dar in viitor o sa incerc si cu sirop de artar. Pofta buna si nu va feriti sa imi trimiteti poze, daca faceti!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise